På grund av situationen med Coronaviruset upplever vi mycket hög belastning på skadeavdelningen med ökade svarstider som följd. Vi besvarar skadefrågor så fort vi kan och hänvisar i första hand till vår e-post: claims.sweden@aig.com

För övriga frågor hittar du kontaktinformation under sektionen "Kontakta oss”.

Vi ber om ursäkt för detta och är tacksamma för er förståelse.

Skip Navigation

AIG - Fokus på VD- och Styrelseansvar

AIG seminarie med StyrelseAkademin

10.11.2017

AIG - Fokus på VD- och Styrelseansvar

Cirka 50 medlemar i StyreseAkademien deltog engagerat i diskussionen som framfördes på AIGs frukostseminarium kring styrelsemedlemars personliga ansvar, vilka riskexponeringar som styrelsemedlemmar i svenska företag är exponerade för och hur dessa risker kan försäkras genom AIGs VD- och styrelseansvarsförsäkring. Seminariet framhävde det växande behovet av VD- och styrelseansvarsförsäkringar både i Sverige och globalt.

Malin Holmqvist, Financial Lines Skadereglerare och Nima Rafiee, Financial Lines Underwriter framförde presentationen som baserades på deras kunskap om VD- och styrelseansvar, men också på den nyligen utgivna guiden: ”Styrelsers och styrelseledamöters uppgifter och ansvar i svenska företag”. Denna guide har utvecklats genom ett sammarbete mellan AIG, StyrelseAkademien, Advokatfirman Lindahl, Business Sweden och KPMG. Guiden är resultatet av ett detaljerat projekt på över 100 sidor som tagits fram av samarbetspartnernas och berör de frågor, exponeringar och utmaningar som svenska styrelser dagligen ställs inför.

VD- och styrelseansvarsförsäkringar är ett fokusområde för AIG både i Sverige och globalt. AIG investerar konstant i att utveckla försäkringslösningar och tjänster inom VD- och styrelseansvarsförsäkringar och försöker hela tiden anpassa lösningarna efter kundernas behov och omgivningens växlande trender och utveckling. I Sverige har AIG en ledande position och ett starkt framtidsfokus på att fortsätta växa inom detta affärsområde genom att utveckla kokurrenskraftiga VD- och styrelseansvarsförsäkringslösningar som innefattar professionell service, konkurrenskraftiga villkor och förstklassiga skadehantering.

 

 

 

 

Var vänlig att dela