På grund av situationen med Coronaviruset upplever vi mycket hög belastning på skadeavdelningen med ökade svarstider som följd. Vi besvarar skadefrågor så fort vi kan och hänvisar i första hand till vår e-post: claims.sweden@aig.com

För övriga frågor hittar du kontaktinformation under sektionen "Kontakta oss”.

Vi ber om ursäkt för detta och är tacksamma för er förståelse.

Skip Navigation

Rasmus Nygård, General Manager för AIG Nordics, delade ut utmärkelsen till årets vinnare av Women’s Board Award: Eva Elmstedt

Azita Raji, USA:s Ambasadör i Sverige deltog vid årets Women’s Board Awards och gladde kvällens gäster med sitt inspirerande tal om mångfaldens viktiga roll i dagens komplexa näringsliv.

10.17.2016
Topic Featured News

AIG

Ambasadören Azita Raji bjöd deltagarna på exempel från sin livserfarenhet och berättade hur hennes karriär präglats positivt av att vara kvinna.

AIG stödjer främjandet av styrelsekompetens genom att lyfta fram framgångsrika kvinnliga styrelseledamöter som har ordförandepotential i större bolag, och har stött detta initiativ under de senaste tre åren i Norden.

 

Vi är engagerade i att bidra till att styrelsekompetensen i Norden utvecklas, och jobbar inom olika initiativ för att bidra från detta perspektiv till utvecklingen av företag i Norden.

Rasmus Nygård

Jag tror på mångfald som en framgångsfaktor och Women's Board Award är ett positivt sätt att belysa frågan kring kvinnor och styrelser. Att nu som vinnare ha fått det här förtroendet känns både roligt och sporrande och jag hoppas kunna inspirera andra i min tur.

Säger vinnaren av femte Women’s Board Awards-utmärkelsen Eva Elmstedt .

Vinnaren

Eva Elmstedt har en B.Sc. i ekonomi och datavetenskap, har tidigare bland annat varit CIO för 3, globalt kundansvarig på Ericsson och senare divisionschef Global Services och medlem i företagsledningen på Nokia Networks. Elmstedt har styrelseuppdrag för Addtech, ProAct, Gunnebo, Axiell och KnowIT.  Utöver sina styrelseuppdrag driver Elmstedt också det egna utbildningsföretaget Syntavia.

 

Juryns motivering till valet av Eva Elmstedt:

Med en utpräglad internationell profil har hon lett stora organisationer som verkar i teknikens framkant. Hon har erfarenhet av både CIO-roller och av att leda affärsdrivande divisioner, ofta i miljöer där det digitala kapitalet är avgörande. Under sin operativa karriär har hon lyckats med uppdrag både i med- och motgång. Sedan cirka ett år arbetar hon på heltid som styrelseledamot och rådgivare med flertalet noterade bolag i sin portfölj. Med en djup expertis som grund arbetar hon nu som en bred generalist med hög integritet, välavvägd pragmatism och ett djupt kunnande.

 

Övriga nominerade

Förutom vinnaren Eva Elmstedt var även Marianne Brismar och Ulrika Dellby nominerade till årets Women’s Board Award.

Marianne Brismar är civilekonom och apotekare, tidigare vd i familjeföretaget Atlet. Nuvarande styrelseuppdrag inkluderar Semcon, Beijer Alma, Concentric, Creades, Lindab, Axel Johnson International och JOAB.

Ulrika Dellby är civilekonom, tidigare partner i The Boston Consulting Group och vd för Brindfors Enterprise, samt grundare av PE-firman Fagerberg & Dellby.  Idag är Dellby styrelseledamot i SJ, Lifco, Cybercom och Big Bag samt ordförande i ideella Hello World!.

 

Jury

  • Lena Möllerström Nording, juryns ordförande, partner och styrelseordförande, Grant Thornton.
  • Gunnar Eckbo, vd, styrelseanalytiker, initiativtagare till Women’s Board Award i Norden, Styreinformasjon AS.
  • Rasmus Nygård, general manager för AIG Norden.
  • Sven Hagströmer, huvudägare och grundare av Avanza och Creades och grundare av stiftelsen Allbright.
  • Magnus J Johansson, ämnessakkunnig styrelserekrytering, enheten för bolagsanalys och ägarstyrning, Näringsdepartementet.
  • Anita Steen, styrelseordförande AFA Livs-, Sjuk-, och Trygghetsförsäkrings AB, Akademiska Hus, Oral Care Holding Swe AB, ledamot PostNord och Attendo.
  • Lilian Fossum Biner, styrelseordförande Cloetta och styrelseledamot i LE Lundbergföretagen, Thule Group och Nobia. Vinnare Women’s Board Award 2015.
Var vänlig att dela