På grund av situationen med Coronaviruset upplever vi mycket hög belastning på skadeavdelningen med ökade svarstider som följd. Vi besvarar skadefrågor så fort vi kan och hänvisar i första hand till vår e-post: claims.sweden@aig.com

För övriga frågor hittar du kontaktinformation under sektionen "Kontakta oss”.

Vi ber om ursäkt för detta och är tacksamma för er förståelse.

Skip Navigation

Ökad skadeaktivitet på EPL försäkringar

Claims trends

03.21.2019

Ökad skadeaktivitet på EPL försäkringar

I USA ser AIG en högre och högre skadeaktivitet, framförallt i Kalifornien, men även i New York och New Jersey. I Europa ser AIG också att antalet skador har ökat väsentligt under de senaste åren.

Många försäkringsbolag kämpar idag med lönsamhet inom EPLI, särskilt i Kalifornien där kostnader för försvar och förlikningar samt skadeersättningar ökar. Advokatkostnader för målsägande är cirka 30 procent högre än i andra stater, vilket grundas i att Kalifornien anses vara anställningsvänligt med stränga domstolar.

Tittar vi på AIG:s europeiska EPL-portfölj består den av över 10 000 kunder där vi under de senaste tre till fem åren har märkt av en ökad skadeaktivitet även för krav i Europa. Dock har majoriteten av våra europeiska försäkringstagare en amerikansk exponering, vilket innebär att vi fortsätter att bevaka utvecklingen i USA på nära håll.
 
I vår nya artikel ger AIG:s expert Nima Rafiee en mer ingående beskrivning av EPL och de senaste skadetrenderna.

Läs hela artikeln på engelska här>>

Var vänlig att dela