Skip Navigation
 


Start:
 Nästa programstart är under sommaren 2016, mer information kommer. 
Längd: 2 år 
Ansök: Under våren före programstart.

AIG erbjuder ett internationellt traineeprogram som sträcker sig över 2 år med start i juli. Programmet bygger på utbildningstillfällen utomlands, främst i New York och London, varvat med praktik och självständigt arbete i vår dagliga verksamhet. Som trainee hos oss får du god kunskap om företagets olika avdelningar, för att sedan fördjupa och specialisera dig inom ett affärsområde. Programmet ställer höga krav och det krävs stor kapacitet och ett starkt driv hos deltagaren. Under programmet kommer du att ha en businesscoach i Stockholm och en mentor på något av våra kontor i världen.

Programmets upplägg

Du kommer att ingå i en traineegrupp om ca. 25 personer som kommer från hela världen. Det gör att du lär känna många personer i AIGs organisation och du får även möjlighet att lära känna många av de ledande befattningshavarna inom företaget globalt. Det ger dig en möjlighet att bygga upp ett stort kontaktnät som du har användning för under din fortsatta karriär på AIG. Programmet syftar bland annat till att utveckla din produktkunskap, analytiska förmåga och sälj- och presentationsteknik. Detta för att förbereda dig inför en framgångsrik karriär på AIG.

Programmet är uppdelat i två sektioner, vardera på ett år. Under det första året är utbildningsveckorna stationerade i New York. Under sektion två är utbildningen stationerad i Europa med de flesta utbildningstillfällena i London. Alla deltagare erbjuds även att arbeta på något av AIGs kontor i Europa under två till tre månader för att få en djupare inblick i vår verksamhet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är nyutexaminerad med en magisterexamen eller liknande med upp till 2 års arbetslivserfarenhet. Du måste tala och skriva flytande svenska och engelska. Det krävs att du har en analytisk förmåga, entreprenöriellt tänkande, gillar att arbeta i team, positiv attityd och att du har en god social förmåga. Det är meriterande med tidigare utlandserfarenhet och tidigare arbetsmeriter.

Ansökan

Håll koll här på sidan för mer info om programmet.